Det at blive konfirmeret, er en helt speciel ting – især for de unge piger. Derfor er det også en ret vigtig sag at finde og vælge en kjole til konfirmationsbarnet. Lad være med at gør det i sidste øjeblik. Giv jer god til at finde den helt perfekte kjole.1) Start ud tidligt, og sørg for at få vendt alle tingene barn og mor imellem, så i begge har et godt indtryk af hvilken konfirmationskjolen det skal være.

2) Vælg så stilen. Måske skal i vælge en klassisk, stilren konfirmationskjole, der passer absolut perfekt til lejligheden, eller måske har i noget mere unikt i tankerne.

3) Økonomi. Det er vigtigt at i aftaler en pris inden i køber, for ikke at slå budgettet i stykker på kjolen alene. Der skal jo også være plads til smykker, sko og lignende. Lav et fast budget og afvig ikke, med mindre i absolut har behov for det.

4) Gå på udkig. Start på nettet og søg efter konfirmationskjoler for at find inspiration. Kig herefter i de forskellige butikker, og medbring gerne billeder af noget i har set online, så i kan give ekspedienten et indtryk af hvad i er på udkig efter. Måske kan de endda få nogle konfirmationskjoler hjem, som de ikke har i butikken.

5) Køb tilbehør. Nu kommer i til resten. Skoene er ikke ufatteligt vigtige, da kjolen ofte tager hele opmærksomheden. Smykkerne kan holdes til et minimum, hvis der skal være ekstra plads til kjolen.