Stavgang er en god, sund og skånsom motionsform. Stavene sørger for, at både arme og overkroppen bliver trænet, på en nænsom måde. Netop pga. den skånsomme motion, er stavgang populært blandt eksempelvis gigtpatienter. I øvrigt forbrænder man også flere kalorier ved stavgang, end man ville ved f.eks. en almindelig gåtur.
Men hvor skal du kigge efter stave til stavgang? Læs lidt om emnet her, og se hvordan du får de rigtige stave.Som udgangspunkt er det en god idé at købe stave med greb, så de er nemme at holde ved. Endvidere kan det være smart at sørge for, at stavene har en strop, som man kan binde om hånden, så man ikke taber staven.
Mange stavgang-stænger kan også fås med forskellige ”fødder”, således at man kan tilpasse dem til terrænet. Om det er nødvendigt er smag og behag.

Sørg for at staven ikke er for høj. Som regel er der teleskopstang, så man selv kan indstille til den rette højde. Indstilles de for højt kan man være uheldig at få ømme led eller muskler.

På Wikipedia står der, at stavens højde kan udregnes med denne formel:
Stav-længde(cm) = Din højde(i centimeter) * 0,66.
Er du 165 cm høj, skal staven altså være cirka 109 centimeter høj plus/minus 5 centimeter.

Stænger til stavgang kan købes ekstra billigt på nettet. Er du i tvivl om internet-forhandlerens rygte, kan du, inden du handler, prøve at læse anmeldelser af stedet på trustpilot.dk, som giver en god indikation af firmaerne.

God gåtur ;-)