Ældrevenlige mobiltelefoner har ekstra store taster, nemmere og mere intuitive menuer og ofte er der også mulighed for at stille lydstyrken en anelse højere end almindelige mobiltelefoner. Det kan derfor være en rigtig god idé, med en senior mobil, hvis man har lidt svært ved de små, moderne mobiltelefoner. Mere her…Er man lidt oppe i alderen eller måske handicappet, kan der måske blive lidt svært at håndtere nye, små og smarte mobiltelefoner. Heldigvis har nogle forskellige firmaer udviklet mobiler, der er henvendt primært mod mennesker, der har svært ved at bruge almindelige telefoner. Blandt disse mobiltelefoner er f.eks de meget omtalte Doro mobiler og Emporia serien. Sidstnævnte er faktisk en flot og ret moderne udseende telefon – det kommer vi ind på lidt længere nede.

Doro mobilen – Populær telefon til ældre – store taster og billig

Doro er blevet et meget populært mærke blandt ældre danskere. Siden deres 410-model blev testvinder i TÆNK(Forbrugerrådet) i 2010, har de solgt rigtig mange telefoner.

Doro forhandler mange modeller, men som nævnt ovenfor er det ofte Doro PhoneEasy 410, der løber af med det meste af opmærksomheden.  Modellen Doro EasyPhone 338 dukker også op her og der, og er i den grad også en anbefalelsesværdig senior mobil.
Begge de omtalte modeller er gode. De har begge et godt letlæseligt display, og funktionerne er begrænset, så de er nemme at finde rundt i.
338’eren er billigst og har størst taster, men 410’eren udmærker sig ved, at det er en klaptelefon og dermed mindre og samtidig mere modstandsdygtig overfor f.eks slag, hvis man skulle tabe den.

410’eren koster cirka 1000 kroner uden abonnement, mens den kan erhverves med håndjern og afdrag på Telmore for kr. 99,- (+ kr 150,-/md. i 6 md.)

Doro 338 er set til cirka 800-900 kroner, så prisforskellen skal ikke umiddelbart være afgørende for valget. Kig på mulighederne. Og gør dig selv den tjeneste også at kigge på de andre DORO senior mobiltelefoner, som ikke er nævnt i denne artikel.

Emporia Elegance, Life Plus og TALK Premium – Gode mobiltelefoner til ældre

Emporia mobilerne er også særdeles velegnede til ældre og handicappede.
Vi vil kort introducere 3 forskellige Emporia modeller, som alle er udviklet med øje for seniorer. Ældre mennesker vil med garanti finde Emporia mobiltelefonerne gode frem for traditionelle telefoner.

Netop nu omtales mest TALK Premium, der ligesom Doro har store taster og nemt display/menuer. Herudover har Emporia tænkt nogle små gode funktioner ind i mobilerne. På TALK Premium har man mulighed for at kode op til 5 telefonnumre ind, som man derefter kan ringe op til med bare ét tryk på de store knapper. Med andre ord, kan man altså ringe til sine 5 nærmeste, næsten uden at røre en finger. Derudover har Premium mobilen lommelygte og god vibrator.

Life Plus har udover store taster også ekstra høje lyde(det er faktisk generelt for alle Emporia modellerne), og skærmen er en anelse større end de andre Emporia og Doro telefoner.

Den sidste telefon herfra hedder Elegance og er i mine øjne den pæneste og mest moderne mobiltelefon til ældre mennesker. Uden at slække på ting som tast-størrelse, skærmstørrelse og lydniveau. Elegance er til dig, hvor designet og stilen betyder lidt, for det er faktisk en ganske flot mobiltelefon på trods af de lidt ”klodsede taster” og de andre forbehold. Elegance er også særdeles velegnet som senior mobil, og indeholder mange af de samme funktioner som ovennævnte telefoner.

Vælg hvilken ældre-mobiltelefon du skal have

I denne artikel har vi kort skitseret de mest brugte mobiltelefoner. Kig rundt på internettet og se eventuelt på billige tilbud, sammenlign priser og kig på de forskellige modeller. Du kan bedst selv bestemme hvilken telefon, der skal være din næste.

De fleste almindelige forhandlere har disse mobiler på lager, og der kan læses meget mere om de enkelte, hvis du søger lidt på f.eks. Google efter de pågældende telefoner.