Mode, rejser og billige tilbud

De gode tilbud og billige varer online...

Smykkerenser – Rens af smykker, sølv og sølvtøj

Der er ingen grund til at bruge mange penge på en dyr smykkerenser eller dyrt rensevæske. Man kan faktisk selv rense sine smykker effektivt hvis man har lyst, så er pengene sparet. Det eneste det kræver, er et par husholdningsting.

Hvis du hellere vil gøre det i en smykkerenser, kan disse naturligvis købes mange steder på nettet, og de er da også ganske effektive.Rensning af sølv og sølvtøj

Sølv kommer naturligt til at se beskidt ud pga. ilt(oxydering), så det kan man ikke undgå.  Men sølvsmykker og sølvtøj kan ganske effektivt renses med sølvpapir/stanniol, varmt vand og salt. Brug denne opskrift:

 • Læg sølvpapir i bunden af en skål, ildfast fad eller lignende (hvis du bruger en skål, så sørg for at den er af plastik og kan tåle kogende vand).
 • Læg en lille håndfuld groft salt ned i skålen.
 • Overhæld med kogende vand.
 • Læg dine sølvsmykker eller sølvtøj ned i skålen. Lad dem ligge frit så de ikke ligger i lag ovenpå hinanden. Giv sølvet få minutter i badet til de ser rene ud(lad dem ikke ligge længere end nødvendigt, da sølvet derved kan blive misfarvet).
 • Tag sølvtøjet op, og skyl med koldt vand, og tør dem af med en ren klud.

Smykkerens – rensning af sølv smykker

Til sølvsmykker kan du benytte ovenstående metode, men er der stadig skidt eller snavs på, kan du finde en blød tandbørste eller lignende lille børste. Benyt en mild sæbe og varmt vand, og pus og børst så smykkerne til de igen ser fine ud. Undgå at nedsænke smykker af sterling sølv i smykkerens. Sterling sølv bør rengøres i hånden. Brug en blød klud til at polere smykkerne, så de får en flot glans.

Rensning af diamant smykker.

Diamanter kan renses med ammoniak. Brug en blanding af 6 dele vand og 1 del ammoniak. Tag en lille børste der er vædet med blandingen og rens snavs fra diamanterne. Skyl med koldt vand og polér diamanterne med en bløs klud.

Rengøring guld, platin og andre smykker

Her kan bruges mildt opvaskemiddel. Læg smykkerne i vandet med opvaskemiddel i et par minutter. Børst herefter snavs og skidt af med en blød børste. Skyl med lunkent vand og lad smykkerne lufttørre eller aftør med en nænsom klud.
Særligt snavsede guldsmykker kan lægges i alkohol eller ammoniak som ved diamanterne, før rengøring.
Advarsel: Er der ”bløde” sten i smykkerne, bør de ikke fugtes med vand, da det kan skade deres glans. Disse sten bør poleres med en tør blød klud.

Rengøring af perler – rens af smykker med perler.

Mild sæbe og vand virker fint i forhold til rens af smykker med perler. Tør dem med en skånsom klud.

3 Comments

 1. Korrekturlæser Olsen

  23/09/2014 at 10:17 pm

  En liden typo på http://minerettigheder.dk/rens-af-smykker/

  “Til sløvsmykker kan du” læs: sølvsmykker

  Ovenstående emailadresse eksister ikke, da der ikke er grund til at besvare dette :-)

 2. Kasper

  27/09/2014 at 1:10 pm

  Så fik vi også rettet det :) Tak

 3. Hvordan fjerner man hår fra en sølv halskæde? De er ikke til at hive af så er der noget der kan fjerne hår uden at beskadige smykket?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*