Hvis du er på udkig efter et billigt GPS system, skal du forsøge at finde det bedste system til pengene. De bedste navigationssystemer koster måske 1000 kroner mere end det næstbedste. Med andre ord, er der altså mange penge at spare, hvis du vælger DET BEDSTE TIL PRISEN. Mere her…Rundt omkring på de forskellige hardware-webshops, kan du ofte gøre rigtigt gode køb. Ofte har forretningerne ret billige GPS’er, enten fordi de er tilbud eller udsalg. Men før du kaster dig ud i et køb, så gør dig selv den tjeneste at undersøg, og GPS’en virkelig er prisen værd. Måske er den nedsat med 40 procent, men den er ikke nødvendigvis pengene værd. Kvaliteten på navigation er meget svingende, og prisen er sjældent en endegyldig indikation for kvaliteten.

Essensen er, søg vurderinger af det pågældende GPS system, før du køber – og sådan et det generelt med elektronik. Personligt gør jeg altid det, at jeg søger på Google efter produkt-navnet efterfulgt af ”review”. F.eks ”blaupunkt travelpilot 700 review”. På denne måde, får du uafhængige anmeldelser af produktet, du overvejer at købe.  Check et par forskellige anmeldelser for at danne dig et godt indtryk.

Andre ting jeg tager op til overvejelser, når jeg køber GPS systemer er bl.a. hvilket tilbehør der medfølger. Dette kunne være monteringsbeslag, beskyttelsestaske og i særdeleshed om navigationssystemet er gratis at opdatere. Nogle versioner af GPS navigation kan nemlig være en forholdsvis kostelig affære at opdatere.

Et par gode og billige GPS systemer

Her er et par af de GPS systemer, som har fået gode anmeldelser, men ikke koster det helt vilde. Disse navigationssystemer kan du få i de fleste af landets elektronik og hardware forretninger.

TomTom VIA 120 Europe  – Prisen er cirka 750 kroner i elgiganten, og generelt meget rost system. TomTom har altid været kendt for billige kvalitets GPS’er. Måske kan du endda finde det på tilbud til endnu lavere pris.

MIO Spirit 485 koster cirka 1250 kroner på cdon, og er ligesom ovenstående TomTom system en alsidig og kvalitets navigation.

Garmin Nuvi 1690 er ret dyr herhjemme, men hvis det bestilles i udlandet (f.eks England) er det 60 procent billigere. Systemet er typisk god Garmin kvalitet – her går man ikke galt i byen. Prisen herhjemme er 1800 kroner, men den koster mindre end 700 kroner i England.