Hvem har ikke et minde fra dåben? Os der blev født før 80’erne, har måske forskellige guld eller sølvting fra dåben. Dengang var sølvbestik, platter o.l. meget almindelige dåbsgave – Det var noget modtageren altid kunne mindes dåben med. Ting der i dag har høj affektionsværdi, men aldrig har haft den store praktiske nytte. I disse ”nye tider” er selve dåbs-mindet ikke længere så vigtigt som for bare 30 år siden – i dag er det ligeså vigtigt for giveren, at dåbsgaven har nytte og vil blive brugt.I dag er ting som legetøj ikke ualmindeligt. Faktisk er tendensen stigende, og flere og flere køber ting som barnet får glæde af de første par år i dåbsgave. Brio vogne, bæreseler, piratskibe (eller dukker til pigerne) og sådan nogle ting er altså slet ikke af vejen. Det er også dejligt for forældrene med ting som kan beskæftige barnet – og for barnet vil varierede dåbsgaver være et hit – også på sigt. Så får barnet både noget som de kan bruge som minde, når de er voksne, men altså også noget som er godt her og nu.

Alt i alt er det en smagssag om man vil købe praktiske, personlige eller lege ting til barnet når det bliver døbt. Men uanset hvad, så skal du kigge rundt på nettet for at samle inspiration. Der er masser af sider omhandlende dåbsgaver, og du vil måske finde noget godt og billigt.

Er du til de helt personlige ting og har lidt flere penge at gøre godt med, kan de traditionelle sølv og guld-genstande graveres med navn, dåbs-dato osv for at skabe det helt personlige præg på dåbsgaven.