Creme brulee er en vidunderlig dessert, og den er forholdsvis nem at lave. En gasbrænder er dog uundværlig når sukkerlaget skal karamelliseres. Der er ikke noget rigtigt holdbart alternativ.
Gasbrænderne kan fås fra små 200 kroner op til 1000.Om du kan nøjes med en billig gasbrænder, eller har behov for en dyrere version, afhænger af flere ting.
De største forskellige fra de billige til de dyre gasbrændere er oftest indstillingsmuligheder, og udskiftning af gas. De billige kører ofte blot med én indstilling (fuld blus), og som regel er muligheden for nye gaspatroner indsnævrede (og indeholder ikke altid specielt meget gas).

De gode gasbrændere er pænt designet med flere justerings-muligheder samt nem udskiftning af gas. Visse gasbrændere har en fod, så man kan stille den fra sig, eller støtte på foden, når man f.eks. brænder sin creme brulee.

Den første gang jeg skulle lave creme brulee, købte jeg et billigt gasbrænder sæt hos elgiganten til under 100 kroner. Her var både gasbrænder og små skåle med. Den blev dog udskiftet hurtigt, men den var faktisk ok… Man kan være heldig at finde gode ting til fornuftige priser i de forskellige el-forretninger. Ellers er der et kæmpe udvalg af brændere på nettet.

Powerjet brændere anses for at være nogle af de bedste på markedet, og koster i omegnen af tusinde kroner. Hvis du vil have kvalitet, så tag et kig på dem.

God jagt og god fornøjelse med creme brulee’en.