Vinteren er forbi og det er tid til at få nye dæk på bilen – sommerdæk. Vinterdæk er specielt designet til kolde vejtemperaturer og har brede og dybe mønstre, så de står bedre fast i et vinterlandskab – derfor er det altså både ideelt (og lovpligtigt) at få sommersutter (sommerdæk) på bilen før det er for sent.Der findes jo et hav af mærker og udvalg – og ofte også afhængig af hvilken bil du kører til dagligt. Men som udgangspunkt vil det til enhver tid betale sig at gå efter kvalitets sommerdæk, så de også kan bruges næste år – Sommerdæk er en investering. Det er altså ikke altid de billigste dæk du får mest valuta for pengene af.

Priser på sommerdæk
Priserne på sommerdæk svinger meget afhængig af type og kvalitet – lige fra 500 kroner til flere tusinde pr. dæk. For de dyre dæk får man altså også lige lidt ekstra på både holdbarhed og sikkerhed. Sommerdæk af høj kvalitet mindsker bl.a. bremselængden og nogle står bedre fast på vejen generelt.
Beslut dig for om du går efter sikkerhed, kvalitet, økonomi  – derefter kan du se på forskellige sider om dæk for at få mere information.

Hvad er egentlig forskellen på sommerdæk og vinterdæk?
Med sommerdæk på bilen får du en højere ydeevne, og der spares også lidt på benzinen. De er designet til at yde mere. Sommerdæk er i modsætning til venterdæk lavet af forholdsvis blødt gummi, så dækket griber bedre om vejen. Modsat står sommerdæk ikke ret solidt på glat underlag, som f.eks is eller sne. Til gengæld er de også effektive i vådt føre.