Løbesko skal ikke nødvendigvis koste en formue for at være i god kvalitet. Der er i øjeblikket udsalg og tilbud på mange løbesko på nettet… Og der er over 50 procent at spare på visse mærker.Inden du køber dine nye løbe sko, så gør dig selv den tjeneste at tjekke nettet for tilbud. Du kan få enorme besparelser hos visse forhandlere… Både online og offline. Der kommer hele tiden nye og forbedrede løbesko på markedet, og de ”udgåede” sko, kan derfor ofte erhverves billigt. Det betyder ikke, at de billige løbesko er dårlige – de kan passe perfekt til din fod og holde til mange tusinde kilometer i deres levetid.

Løbestil og valg af løbesko med en løbestilsanalyse

Kender du ikke din løbestil, kan det være en god idé at besøge en sportsforretning inden du køber dine nye løbesko.
Hos de fleste sko/sportsbutikker kan du nemlig få analyseret din løbestil med en scanner, så du ved præcist hvilken type løbesko, du skal gå efter. Der er som udgangspunkt tre forskellige løbestile og der er løbesko specielt fremstillet til enhver stil. Det er vigtigt, når du køber dine nye billige løbesko, at du får den rigtige type – ellers risikerer du skader og du forringer dit løb unødvendigt.
De tre løbestile er:
Pronation, der betyder, at din fod falder ind når du løber. De fleste mennesker har en tendens til at pronere.
Supination/underpronering, der betyder, at din ankel falder en anelse udad, når foden rammer jorden.
Neutral
løbestil betyder at din fod lander fladt på jorden, uden at foden og anklen falder ind eller ud.

Hvilke billige løbesko skal jeg gå efter?

Der er ikke noget endegyldigt svar på hvilket mærke der er bedst. Hvis du får mulighed for at købe en billig løbesko, der passer til din løbestil, så gør købet.
Som udgangspunkt kan mærker som Asics og Nike anbefales. Disse to mærker er generelt gode, og har et godt ry blandt seriøse løbere. Asics har i noget tid kørt med deres Gel serie, der anses som en af verdens bedste løbesko. Visse Gel løbesko kan købes billigt hos mange forhandlere. Fornyeligt så jeg netop denne serie nedsat hos internetbutikken Run Forest. Her kan man i øjeblikket spare cirka 500 kroner på disse sko, og således få dem til under 1000 kroner.

Er budgettet ikke til dette, har mange fysiske forhandlere ofte billige løbesko, hvor kvaliteten også er i top, til under 500 kroner.