Er de gamle briller ved at blive lidt for gamle? Søger du et par nye billige briller, så er du måske havnet rigtigt. Der bliver reklameret rigtig meget med billige briller i fjernsynet, men der er bestemt også gode tilbud på internettet.Visse mennesker kan få tilskud til nye briller gennem det offentlige og derved få dem billigere. Her er et afsnit fra Netdoktor, hvor du kan se om du er berettiget til billige briller gennem tilskud.

”Børn under 18 år kan få tilskud til anskaffelse af briller, og når det er nødvendigt at skifte glas eller stel. Man henvender sig til sin bopælskommune.

Også vanskeligt stillede ældre kan i særlige situationer få tilskud til briller og kontaktlinser.

Andre voksne kan få tilskud til briller eller linser, hvis de har tegnet en privat sygeforsikring. Her gælder det typisk, at man skal dokumentere en synsprøve fra en dansk optiker eller øjenlæge.” (Taget fra Netdoktor)

Er du ikke blandt de ”heldige”, der kan få tilskud, er der mange steder du kan gå hen for at finde et par briller til billige penge.

Uanset om du er til klassiske briller eller designer briller, kan du starte din jagt på net briller.com, hvor du måske kan spare nogle penge. Jeg fandt fornyeligt et par flotte og billige designerbriller derinde. Måske du også er heldig, at finde netop det du står og mangler.

Brillestel kan ofte fås gratis i mange forretninger. Blandt andet har Synoptik denne politik på mange af deres brillestel.  Dette kan gøre brillerne billigere, men sommetider er glasset bare tilsvarende dyrere end andre steder, så vær sikker på at du tjekker brille markedet inden du køber. Gratis stel er tit bare et markedsføringstrick… Hele brillen behøver ikke nødvendigvis at blive billigere bare fordi stellet er gratis.

Synsprøve – Vær sikker på dit syn før du køber billige briller

Er du ikke bange for at købe dine nye briller på nettet, så skal du selvfølgelig vide hvilken styrke, glasset skal have, så det passer til dig. Er du ikke sikker på din styrke, skal du få dem målt hos en optiker inden du handler. Dette er hurtigt gjort med en synsprøve hos optikeren, men det ved du jo sikkert allerede.
Synsprøven kan foretages hos de fleste forhandlere, bl.a. Louis Nielsen, Synoptik, Profil optik, og er ofte ret billige… De koster godt hundrede kroner.