Uanset om det er dag eller nat i London, så summer der af liv. London er en by, der aldrig helt sover – den byder på næsten alt hvad man kunne ønske sig af oplevelser, og de fleste oplevelser findes i centrum. Se så meget som muligt på din billige sviptur eller weekendophold i London.En god gammel forfatter skrev engang, “Når man er træt af London, er man træt af livet – for i London findes alt hvad hjertet kan begære.” Det blev skrevet i 1800-tallet, men må stadig siges at være aktuelt.

London westminster bridge

Når der nu er så meget at opleve i London, er det i sagens natur næsten umuligt at opleve det hele på f.eks en weekend, men med lidt information kan man alligevel, på bare et par dages sviptur, opleve det meste af byen.
Som en start på weekendopholdet i London, skal man gøre sig selv den tjeneste at gå lidt i dybden med byens historie – Der er masser af gode historier fra dagene omkring grundlæggelsen, fra middelalderen og i den grad også omkring monarkiet og kronjuvelerne.
Når I endelig befinder jer i London, så nyd byens fantastiske æstetiske bygninger i byens centrum. Husk også at slap lidt af i og omkring de uendeligt charmerende parker og engelske haver, der uventet dukker op midt i bybilledet – som en skøn oase af stilhed og romantik midt i byens ellers larmende trafik og stress.
Er man mere til ”bulder og brag” er der også rig mulighed for at få så hatten passer på de mange barer og værtshuse, hvor der ikke spares på drikkevarer. Indbyggerne er generelt glade og udadvendte mennesker.

Londone smukke by

Londons historie er så afvekslende og interessant, at selv personer uden den store kulturelle interesse, vil finde gode og spændende historier blandt de mange fortæller der er om. London er blandt andet kendt for, i det første århundrede at blive grundlagt af romerne. Nær Parliamentet, findes en statue af Boudica, der dengang var dronning og som rejste en hær der tilbagekæmpede romerne og satte en midlertidig stopper for deres invasioner. Dem, der finder sådanne historiske figurer interessante, vil også nyde museer som f.eks Madame Tussauds voksmuseum.

I Tower of London finder man kronjuvelerne samt fortællinger om mystiske, hemmelige gange og fængsler for væsentlige og vigtige fanger. Hos ’National Portrait Gallery’ findes masser af portrætter og malerier af Storbritanniens mest berømte og anerkendte mennesker gennem tiden.
British Museum har en af de største og bedst bevarede arkæologiske samlinger af verden artefakter –  herunder Rosettesten og Lindow Manden.

Nyd en gåtur omkring Hyde Park, hvor I finder et af de smukkeste byområder i London. Vær opmærksom på ”Speakers Corner”, hvor forskellige mennesker øser ud af deres meninger om livet og alt deromkring.
Skal du ose, kan områderne omkring Oxford Street virkelig få dankortet til at gløde.

London Tower - skal opleves på en sviptur

Nordøst for Hyde Park finder I Portobello Markedet, som er et af Londons mange udendørs markeder. Her sælges primært antikviteter.
I det meget centrale London, ligger Covent Garden, hvor blomsterpiger sælger smukke buketter. Her kan du lige score lidt point hos samleveren. ;-)
At se alt dette fra fugleperspektiv giver et godt overblik over byen, og her er ”London Eye” måske interessant. London Eye er gratis og tilbyder at man kan se Primrose Hill ovenfra –  en lille park i det nordlige London oppe på en bakke, med udsigt over resten af byen.

Er du sulten er der også meget forskelligt rent gastronomisk. Byens restauranter og cafeer tilbyder meget variende mad og der er noget til enhver smag. Lige fra det traditionelle engelske køkken til indiske restauranter – og alt der imellem.

Somerset House

Dagen er ovre og natten nærmer sig. En typisk London aften starter på pub med en par venner, der nyder en øl på den lokale og ser fodbold eller rugby. Når kampen er fløjtet af vil mange gå videre til et diskotek og danse på et af Londons utallige diskoteker. I en international by som London, vil der kunne ses alle slags danse – lige fra almindelig kendt  disco til techno, trance, hip-hop, latin og etnisk dans.
Efter drinks og dans er der fastfoodrestauranter overalt i Londons nattebillede.

Sviptur til London - oplev natten

Opleve det meste af London på en sviptur – Læs nogle bøger, find ud af hvad du synes er interessant og gå i dybden med disse ting. Det er klart at man ikke kan nå alt på en billig sviptur eller weekendophold, men man kan i den grad få en oplevelse som man sent glemmer, for byen har SÅ meget at byde på.