Antikke møbler er et godt supplement til et hjem, der gerne må bære præg af hygge og personlighed. Den seneste tid er antikke møbler og antikviteter i private hjem også blevet meget populære.Hvad skal du kigge efter, når du handler antikke møbler?

Der er mange ting, du skal være opmærksom på når du handler gamle og antikke møbler. Prisen er ofte forholdsvis høj, så det vil være uheldigt at ende med noget, som alligevel ikke kan bruges.

Én rigtig vigtig ting, du skal vide, før du handler antikke trævarer, er at træsorterne er meget forskellige. Nogle træsorter er meget robuste og gode, både i forhold til holdbarhed og vedligehold. Andre sorter er meget skrøbelige og sprøde.
De gode møbler, som er lavet i kvalitets-træ koster naturligvis ofte mere, men det er helt og aldeles pengene værd, hvis man gerne vil have et møbel der holder. Så sørg for, at træet er bastant og holdbart.
Sådanne træsorter kan blandt andet være eg, ahorn, ask og bøg.

Hvor kan jeg få antikke stole og borde?

Der er mange forretninger der handler med antikke stole og borde, men butikkerne skal besøges fysisk. Find derfor en forhandler i dit nærområde, som du kan besøge.

På nettet er der sider som f.eks. www.antikvitet.dk, hvor du kan samle inspiration og måske finde netop det møbel, du gerne vil have – Og hvis du er rigtig heldig, kan du finde forhandleren i din by. Ellers er Danmark heldigvis ikke ret stor, så hvis man har mod på det, kan man sagtens køre efter antikviteterne.